Mobil nyelvváltó

Lampa ne daje samo svetlost već i unosi stil u vaš dom

Preuzmi PDF Odštampaj ovaj članak E-mail

Osvetljenje je sastavni deo naše civilizacije još od nastanka baklji koje su osvetljavale pećine, a čak i u bogatijim domaćinstvima srednjeg veka, oblik i ornamentacija svećnjaka imali su značaj. Stoga nije iznenađujuće što u 21. veku, kada govorimo o lampama, moramo da govorimo i o stilovima, funkcijama i materijalima.

Lampa ne daje samo svetlost već i unosi stil u vaš dom

Očekivanja i svetlost

Primarno razmatranje u procesu odabira je da lampa daje svetlost, pravu količinu i kvalitet kako to zahteva određena prostorija ili funkcija. Međutim, sada je od suštinskog značaja da bude vizuelno privlačan, da se neprimetno uklapa u stil kuće ili kancelarije – ponekad služi kao vizuelni element koji definiše, a ponekad kao nevidljiv izvor svetlosti. Pored izgleda, tehnički sadržaj je sve važniji pri izboru lampe. Energetski efikasna i pametna rasveta kompatibilna za dom je jedino rešenje koje ispunjava zahteve modernog dizajna enterijera.

Drugim rečima, svetiljka danas treba da bude elegantna, funkcionalno besprekorna, ekološki prihvatljiva i kompatibilna sa pametnim domom. Ovo je minimalni standard koji svaki komad u našoj novoj kolekciji ispunjava, a oni idu korak dalje!

Plafonsko osvetljenje trpezarije sa stilskim, modernim i energetski efikasnim visilicama.  Možete postići elegantnu, modernu i energetski efikasnu plafonsku rasvetu za trpezarije sa našim visilicama. LED osvetljenje danas više nije kompromis.

 

 

Funkcija i svetlost

Trendovi i moda igraju značajnu ulogu u dizajnu enterijera. Međutim, za razliku od naše garderobe, koju možemo menjati godišnje, nameštaj, lampe i ukrasni predmeti ostaju sa nama godinama, pa i decenijama. Neophodno je da u naše domove unesemo komade koje ćemo rado koristiti dugo vremena. U trendovima minimalističkog dizajna uobičajeni su skriveni izvori svetlosti, gde je oblik lampe manje naglašen, a tehnički parametri imaju prednost. Skandinavski stil, koji u poslednje vreme takođe mnogi vole, često koristi rasvetna tela kao vizuelne elemente, u kom slučaju lampa ne samo da se uklapa u prostor, već ga i definiše. Štaviše, sve popularniji trend je da sama sijalica igra ulogu pored lampe.

Industrijska, ali u isto vreme razigrana, savršena je lampa za osvetljenje većih prostora, posebno sa jedinstvenim sijalicama. Industrijska, ali u isto vreme razigrana, Svens je idealna lampa za osvetljavanje većih prostora, savršena za jedinstvene sijalice.

 

I beše svetlost!

Atmosferu sobe određuju ne samo boje koje se koriste u njoj, već i osvetljenje. Ono ka čemu je svetlost usmerena neizbežno postaje istaknuto, a gde svetlost nastaje takođe se ističe u svom okruženju. Zbog toga se u savremenom dizajnu enterijera često koriste podne lampe, stone lampe i dekorativno osvetljenje za strukturiranje prostora i naglašavanje stilskih elemenata. Ovo je posebno bitno u domenu maksimalističkog dizajna, koji karakteriše umetnički nameštaj i uzbudljive površine. Domovi dizajnirani u ovom stilu zahtevaju prostore bogate osvetljenjem, možda sa iznenađujućim materijalima ili oblicima lampi.

Dimljeno staklo i intrigantna plafonska lampa za maksimalistički stil.  Lampa od dimljenog stakla je odličan dodatak domovima u modernom stilu. Njegovi jedinstveni oblici su popularni elementi u maksimalističkom dizajnu enterijera.

 

 

Veće, Bolje, Više uzbuđenja

U dizajnu enterijera, veće i privlačnije lampe zauzimaju centralno mesto. Ovaj trend se u početku pojavio u dizajnu institucija i većih sala pre nego što je ušao u rezidencijalnu kulturu. Ova velika rasvetna tela ističu se ne samo svojom veličinom, već i svojim intrigantnim oblicima i zadivljujućim materijalima. Ovaj trend je usklađen sa inovativnom upotrebom materijala, uključujući metalne površine u ogledalu, haubu od aluminijumske pene i „dimljeno“ ili zadimljeno staklo u našoj ponudi.

Plafonske lampe sa obojenim staklom. Obojeno staklo je dostupno u različitim oblicima i veličinama, što ove uzbudljive lampe čini savršenim za moderne dnevne sobe i trpezarije.

 

 

Sada i Zauvek

Postoje bezvremenski komadi i promenljive potrebe, a izbor jednog ne isključuje nužno i drugi. Unutrašnjost možete obnoviti tako što ćete zadržati glavne predmete nameštaja i osvežiti ga dodacima i, naravno, osvetljenjem. Podešavanje osvetljenja i raspoloženja, može se obaviti mnogo pristupačnije, bez napora i bez potrebe za profesionalcima. Ne radi se samo o korišćenju stalnih uređaja; prenosne lampe takođe mogu doći u igru, omogućavajući vam da transformišete prostor tokom celog dana. Održavanje doslednog stila bez pomoći dizajnera enterijera je lakše kada izaberete lampe iz porodice proizvoda, umesto da kupujete pojedinačne delove, obezbeđujući jedinstven stil u celom vašem domu.

Plafonska lampa, zidna lampa i podna lampa su sve deo Ghita porodice, što ovu minimalističku liniju proizvoda čini pogodnom za svaku funkciju.

 Plafonska lampa, zidna lampa i podna lampa su sve deo Ghita porodice, što ovu minimalističku liniju proizvoda čini pogodnom za svaku funkciju.

 

Renovirajte svoj dom, kreirajte blistave i jedinstvene enterijere sa našim novim stilizovanim lampama, otkrijte Rabalux-ovu novu kolekciju jesenjih lampi!