Mobil nyelvváltó

POLITIKA UPOTREBE KOLAČIĆA

Preuzmi PDF Odštampaj ovaj članak E-mail

1. Identifikacioni podaci i kolačići koji se čuvaju tokom posete veb stranici:

Kada korisnik poseti veb stranicu početni i završni datum posete i – u zavisnosti od postavki korisničkog računara – podaci o tipu pretraživača i operativnog sistema automatski će biti sačuvani. Sistem automatski generiše statističke podatke na osnovu ovih informacija. Operater ne povezuje ove podatke sa bilo kojim ličnim podacima. Veb stranica šalje identifikaciju sesije prilikom prijavljivanja i ona se automatski briše prilikom napuštanja stranice.

Trajanje upravljanja podacima: podaci pretraživača i identifikacija sesije automatski se brišu prilikom napuštanja stranice.

2. Reference sa spoljašnjih servera i reference koje su povezane sa spoljašnjim serverima

Html kôd https://www.rabalux.hu portala sadrži i reference koje dolaze i koje su povezane sa spoljašnjim serverima nezavisno od Rábalux Zrt. Ovi provajderi reference mogu da prikupe korisničke podatke zahvaljujući direktnoj vezi sa vlastitim serverima.

3. Gugl analitika (Google Analytics)

Spoljašnji provajder usluga (Google Analytics) omogućava merenje poseta veb stranice i nezavisno praćenje analitičkih veb podataka.

Google Analytics servis koristi “kolačiće”, tekstualne fajlove koji se skladište na vašem računaru, što omogućava analizu poseta vašoj veb stranici. Informacije o posetama vašoj veb stranici, kreirane na osnovu kolačića, obično se šalju Guglovom serveru koji se nalazi u SAD gde se i skladište. Gugl skraćuje vašu IP adresu, ali to važi samo u zemljama članicama EU i zemljama koje su potpisale EEA sporazum. To se dešava samo u izuzetnim slučajevima, kada Gugl šalje punu IP adresu na svoj server u SAD gde je skraćuje. Gugl će ovu informaciju koristiti kako je navedena od strane operatera da bi pristupio informacijama o upotrebi vaše veb stranice, da bi napravio izveštaje o aktivnostima na ovoj veb stranici i kako bi operateru veb stranice ponudio dodatne usluge vezane za upotrebu veb stranice i internet. Gugl neće povezati IP adresu koju šalje vaš pregledač sa drugim Gugl podacima. Upotrebu kolačića možete da onemogućite uz pomoć odgovarajućih postavki vašeg pregledača. Prikupljanje podataka (kolačići i IP adresa) i njihovu upotrebu od strane Gugla možete da sprečite ako preuzmete i instalirate plug-in za pregledač dostupan preko sledećeg linka: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Umesto plug-ina ili u slučaju pregledača mobilnog telefona, kliknite ovaj link da biste instalirali kolačić za onemogućavanje, koji će sprečiti prikupljanje podataka na ovoj veb stranici u okviru Google Analytics servisa u budućnosti. Ova postavka ostaće aktivna sve dok ne obrišete kolačić za onemogućavanje. Ako je kolačić obrisan, dovoljno je da ponovo kliknete na link. Dodatne informacije o uslovima korišćenja i politici privatnosti Google analytics servisa možete da nađete na sledećim stranicama:
https://www.google.com/analytics/terms/us.html
https://www.google.com/privacy?hl=en-GB

Detaljne informacije o upravljanju izmerenim podacima može da obezbedi kontroler preko sledećeg linka: https://www.google.com/analytics.

 

4. Facebook

Ovim vas obaveštavamo da je Facebook piksel kôd implementiran na našoj veb stranici. Zbog toga što mi ne sprovodimo nikakve marketinške aktivnosti, naša kompanija ne prikuplja lične podatke na osnovu kojih bi mogli da identifikujemo posetioce koji dolaze od vas. Međutim, možda će vam biti korisno da znate da Facebook prati vašu aktivnost na mreži čak i kada više niste član Facebook zajednice. Prikupljanje internet podataka omogućeno je preko pregledača na vašem računaru, tabletu ili mobilnom telefonu, koji je nezavisan od naše veb stranice.

Kako da onemogućite praćenje:

a. na iPhone uređajima: Settings / Privacy / Advertising / Limit Ad Tracking

b. na Android uređajima: Settings / Google / Ads / Opt out of Ads Personalization

c. u pregledačima: Settings / Privacy / Disable Ad Tracking – ove stavke mogu da budu drugačije u različitim pregledačima, ali postavke možete lako da pronađete uz pomoć ključnih reči.

5. Kolačići koje možete da onemogućite u pregledačima

Kako bi se obezbedila prilagođena usluga, dobavljač usluge postavlja mali paket podataka, tzv. kolačić na korisnički računar. Kolačići su tekstualni fajlovi koji nam dozvoljavaju da vama pružimo maksimalnu udobnost kada posećujete našu veb stranicu. Kolačić sadrži jasnu kombinaciju slova/brojeva na osnovu koje se identifikuje pregledač koji koristite. Ovi kolačići se samo privremeno pohranjuju na vašem računaru i prosleđuju samo na naš server kada posetite našu veb stranicu. Uglavnom koristimo kolačiće sesije, koji se ne čuvaju na vašem čvrstom disku i odmah se brišu kada zatvorite pregledač ili se zadržite na veb stranici određen vremenski period bez aktivnosti.

Korisnik može da obriše kolačiće sa računara, a može i da onemogući njihovu upotrebu u pregledaču.

Možete da pogledate i obrišete kolačiće uskladištene na računaru i možete da kontrolišete njihovu upotrebu preko postavki pregledača. Dodatne informacije o tome dostupne su od proizvođača ili preko menija (Help) sa pomoćnim informacijama vašeg pregledača.

6. Sistemski kolačići

Posećivanjem i upotrebom nekih od funkcija veb stranice, korisnici prihvataju da se gore navedeni kolačići pohrane na njihovim računarima i da im kontroler omogući pristup. Po opštem pravilu kolačići se čuvaju 30 dana, ali korisnici mogu da zahtevaju njihovo brisanje u bilo kom trenutku i da aktiviraju ili onemoguće aktivnosti vezane za kolačiće u svojim pregledačima. Međutim, dozvolite da vam skrenemo pažnju na to da onemogućavanjem sistemskih kolačića, odnosno bez njih, nećete biti u mogućnosti da koristite sve usluge dostupne na veb stranici, zbog toga vas, u slučaju onemogućivanja kolačića, preusmeravamo na Gugl stranicu za pretragu.