Mobil nyelvváltó

Stone lampe za efektivnije učenje

Preuzmi PDF Odštampaj ovaj članak E-mail

3958 Balor

Kada vaše dete krene u školu, neophodno je preurediti njihovu sobu. Prostorija koja je bila prilagođena prvenstveno za igru, sada moramo preurediti za nove aktivnosti: učenje.

Čitanje, pisanje i razni domaći zadaci zahtevaju adekvatno i pravilno osvetljen prostor na radnom stolu.

7 Saveta za izbor savršene stone lampe

Kada vaše dete krene u školu, neophodno je preurediti njihovu sobu. Prostorija koja je bila prilagođena prvenstveno za igru, sada moramo preurediti za nove aktivnosti: učenje.

Čitanje, pisanje i razni domaći zadaci zahtevaju adekvatno i pravilno osvetljen prostor na radnom stolu.

74013 Hardin

 (74013 - Hardin)

Kako da napravim odgovarajuće uslove za učenje?

Postavite radni sto što bliže prozoru kako bi dobili dovoljno prirodne svetlosti. Međutim, s obzirom da se učenje uglavnom radi popodne ili predveče, od jeseni do proleća, neophodno je da obezbedite i dodatni izvor svetlosti. Zbog toga je jako važno da izaberete adekvatnu lampu koja će prailno osvetliti radni sto, a sa druge strane neće smetati očima vašeg deteta.

Koje su najbolje pozicije za rasvetu u dečijoj sobi i koliko lampi je potrebno?

U dečijoj sobu uglavnom postavljamo jedno centralno, plafonsko svetlo. Ovo se uglavnom radi tokom predškolskog perioda kada je centar detetovih aktivnosti igra. Međutim, kad dete krene u školu, njegove dnevne aktivnosti se menjaju, pa u skladu sa tim treba da prilagodimo i rasvetu dečije sobe. Prvenstveno da proverimo da li je plafonsko svetlo dovoljne jačine, zatim da obezbedimo neko svetlo kod kreveta za čitanje i naravno adekvatnu stonu lampu. Važno je razmotriti postavljanje lampe u odnosu na kojom rukom dete piše, zbog senke koju stvara. Zameniti mekša svetla koja umiruju mlađu decu sa jačim izvorima svetlosti tople ili prirodne temperature boje. Ovo treba dopuniti fleksibilnim lampama i izvorima svetlosti, kao što su podne lampe i LED trake. Pored svega ovoga, za učenje i čitanje biće neophodne i kvalitetne, po mogućnosti svestrane stolne lampe, koje imaju funkciju promene boje temperature, promene jačine svetla i slično.

3516 Lionel

(3516 - Lionel)

Gde pravilno postaviti stonu lampu?

Kada postavljate sto, potrudite se da svetlost plafonske lampe ili lampe ne zaklanja dete koje sedi za stolom. Postavite i sto i stonu lampu na način da svetlost dolazi sa odgovarajuće strane, odnosno sa leve za dešnjaku i sa desne za levoruko dete, tako da mladi čitalac ili pisac ne bacaju senku na knjigu ili svesku. Posebno je korisno ako je lampa podesiva, što nam omogućava da promenimo ugao ulaska svetlosti.

4215 Arno

(4215 - Arno)

Izaberite SMART, odnosno pametnu stonu lampu!

Među LED stonim lampama danas se mogu naći brojne pametne opcije: njihova podesiva osvetljenost i temperatura boje pomažu da se osvetljenje prilagodi našim trenutnim potrebama. Modeli opremljeni digitalnim displejima nude dodatne funkcije pogodnosti: možemo pratiti vreme, temperaturu, pa čak i podesiti alarme na njima, a da ne spominjemo uštedu energije i troškove sa LED sijalicama.

3958 Balor

 (3958 - Balor)

Koje je idealna temperature boje svetla?

Ako naše dete treba da nauči napamet pesmu ili uči za ispit, dobra je ideja da postavite hladno belo svetlo za još efikasnije učenje i da obezbedite aktivan fokus. Za čitanje ili domaći zadatak, toplo ili prirodno belo svetlo se može koristiti na osnovu želja našeg deteta. Neke lampe za čitanje čak nude opcije osvetljenja raspoloženja, tako da mogu poslužiti i kao noćna svetla.

 2029 Nilfgard

(2029 - Nilfgard)

Ne samo pametne, već i prelepe takođe!

Iako je funkcionalnost presudna za stone lampe orijentisane na učenje, odlična je vest za decu da lampa u njihovoj sobi takođe može biti elegantna. Za starije dečake sa sigurnošću preporučujemo modele ozbiljnijeg izgleda u crnoj, srebrnoj ili braon boji, dok su za devojčice poželjnije bele dizajnerske lampe.

74014 Hardin

(74014 -Hardin)

Na šta još da obratite pažnju priliko kupovine lampe?

Ako razmišljate dugoročno, vredi izabrati LED stolnu lampu. Sa ovim lampama, životni vek LED izvora svetlosti može da dostigne i do 50.000 sati, uz 5-godišnju garanciju. Na ovaj način nećete morati da brinete o potrebi zamene u skorije vreme. Pored toga, napredniji modeli omogućavaju podešavanje temperature boje, automatsko isključivanje, a neki čak dolaze i sa ugrađenim bežičnim punjačima za punjenje mobilnog telefona.

2977 Tekla

(2977 - Tekla)

Za više ideja, istražite asortiman Rabalux stonih lampi >>> https://rabalux.rs/stone-lampe